Tyxo.bg counter Типове слухови апарати

   Според външния си вид слуховите апарати са разделени на три основни типа:

  • BTE - Задушни апарати стоят зад ухото
  • ITE - Вътреушни апарати поставят се в самото ухо
  • RIC - Комбинация от задушни и вътреушни апарати  

 

Задушните - BTE слухови апарати се поставят зад ухото и се използва отделна част, наречена отливка или тънък звукопровод с мек силиконов накрайник за насочване на звука в ушния канал. Тези слухови апрати са с по-голям размер и могат да помогнат при по-тежки слухови загуби и имат повече възможности, отколкото по-малките модели.

Вътреушните - ITE слухови апарати се предлагат в няколко подкатегории - CIC, ITC и др. Размерът и формата на ухото и степента на загуба на слуха определят кой стил е най-подходящ за вас.

 

RIC апарати - хибриден тип, основните компоненти на системата стоят зад ухото,а говорителя се намира в ушния канал.

Вашият слухопротезист може да ви помогне да изберете слуховия апарат, който ще бъде най-подходящ за вашата загуба на слуха и начин на живот

 

Съвет !  При избора на слухов апарат не трябва да се ръководите само от външния вид или цената. По-важни за вас са техническите и звукови  характеристики.

 

Ценови класове на слуховите апарати:

Това е разделение на слуховите апарати според тяхната цена. Но поради постоянната надпревара между различните производители често се получава така, че продукт на даден производител се намира в по-нисък ценови клас, но притежава същите или по-добри технически характеристики от подобен апарат на друг разработчик, който го продава на по-висока цена.

 Икономичен клас слухови апарати

Икономичен или "Бюджетен" клас

 


   Това са апарати от най-ниския клас, които предлагат базови звукови характеристики и функции. Най-често те обработват звуковия сигнал с 2 до 4 канала. Подходящи за възрастни хора, които прекарват времето си предимно вкъщи.

 

 

 

 

 Стандартен клас слухови апарати

 

Стандартен или "Среден" клас

 


   Това са апарати разполагащи с повече канали (до 10) за обработка на сигнала, като използват и допълнителни слухови програми подпомагащи чуването в различни ситуации като например : шумна среда, гледане на телевизия, посещаване на театър и др. също притежаващи и софтуерни „екстри“ като филтриране и фокусиране на звука. Подходящи за хора водещи динамичен начин на живот, които търсят най-доброто съотношение качество-цена.

 

  

 

 

Висок клас слухови апарати

 

Висок клас

 


   Тези апарати разполагат с максимален брой канали за обработка на сигнала и същите или подобрени характеристики на средния клас апарати, но с допълнения като безжична свързаност, дистанционно управление и др. Предлагат много добро качество на звука и са подходящи за:  хора водещи много динамичен начин на живот и търсещи качествен звук във всяка една ситуация, деца, студенти и ученици. 

 

  

 

 

 

 

Премиум клас слухови апарати

 

 

Премиум клас

 


   Последно поколение слухови апарати притежаващи последните и върхови постижения на съответния производител също така и най-новата технология и дизайн. Подходящи за всички хора желаещи да получат възможно най-доброто качество на звука и всички екстри улесняващи ежедневието, които новите технологии ни предлагат.  

 

   Това е разделение на слуховите апарати според тяхната цена. Но поради постоянната надпревара между различните производители често се получава така, че продукт на даден производител се намира в по-нисък ценови клас, но притежава същите или по-добри технически характеристики от подобен апарат на друг разработчик, който го продава на по-висока цена.

 

 

   Всички модели могат да бъдат изпробвани и закупени в нашите ЦЕНТРОВЕ ЗА КОРЕКЦИЯ НА СЛУХА. Разбира се голямата номенклатура не ни позволява да държим постоянна наличност от всички предлагани модели във всички наши центрове. Някои модели (особено от високия и премиум клас) се доставят след предварителна заявка. Ако се интересувате от някой определен модел или производител, който не е включен в нашия каталог се обърнете към нашите служители или направете запитване чрез формата за контакт.

 

 

В нашия КАТАЛОГ ще намерите списък с препоръчваните от нас модели и марки слухови апарати, подредени според ценовата група в която попадат.

 

   Съвет !  При избора на слухов апарат не трябва да се ръководите само от външния вид или цената. По-важни за вас са техническите и акустични характеристики. За повече информация се обърнете към нашите служители, те с удоволствие ще Ви помогнат да изберете най-добрият продукт за Вас!

 

 

Телефон за връзка032/24 05 06
За контакти с насoffice@audiohelp.bg